Олімпійські змагання з кінного спорту можуть відбутися за межами Бразилії

Змагання з кінного спорту, які повинні пройти на Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро можуть бути перенесені за межі південноамериканської країни

Про це заявив голова Бразильської конфедерації кінного спорту Луїс Роберту Джуні, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на O Globo.

У цій ситуації він звинуватив міністерство сільського господарства, тваринництва та постачання.

За словами спортивного чиновника, відомство ще не надало санітарні дозволи для того, щоб інші країни могли привезти своїх коней на Олімпіаду. "Наша проблема - це міністерство. Немає жодних позитивних зрушень в тому, що стосується видачі сертифікатів для Європи, США і Канади. У цих держав досі немає гарантій того, що їх коні в'їдуть до Бразилії, а потім зможуть відправитися назад. Якщо це питання не буде вирішено до кінця місяця, ми ризикуємо втратити можливість проведення цих змагань ", - заявив Джуні.

Представники міністерства сільського господарства, тваринництва та постачання у відповідь на ці звинувачення відзначили, що термін надання санітарних протоколів закінчується ще не скоро, а висловлювання голови конфедерації кінного спорту продиктовані політичними міркуваннями. "Людина заявляє, що Олімпіада може не відбутися, хоча не має на це жодного права. А йому б слід було це зрозуміти", - підкреслив на умовах анонімності один з чиновників відомства.

Прецедент, коли кінні змагання проводилися за межами країни, що приймає Олімпіаду, вже мав місце в історії ігор. У 1956 році перед змаганнями в Мельбурні уряд Австралії, побоюючись зараження своїх тварин, зажадав, щоб всі коні пройшли тривалий карантин. Це рішення викликало протест Міжнародного Олімпійського комітету, який переніс змагання з кінного спорту в столицю Швеції Стокгольм.

Літні Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро пройдуть з 5 по 21 серпня 2016 року.