Турецький оператор хоче запустити мобільний зв'язок в анексованому Криму

Турецький мобільний оператор Turkcell має намір працювати в Криму, використовуючи обладнання, що належало українському мобільному оператору Life

Про це повідомив Мурат Караташ, генеральний директор компанії Turkcell Untash, яка входить до складу Turkcell і розвиває мобільну мережу компанії на сході Туреччини, передає Еспресо.TV з посиланням на "Интерфакс".

"Сьогодні на зустрічі з керівництвом Криму озвучимо наші пропозиції. Ми зацікавлені у використанні інфраструктури стільникової мережі, яка раніше використовувалася оператором Life", - сказав Караташ журналістам у Сімферополі в середу.

Він повідомив, що формат роботи Turkcell в Криму буде уточнюватися. "Можливо, буде створений новий мобільний оператор. Це буде залежати від того, як уряд сприйме наші пропозиції", - сказав Караташ.

Представники Turkcell відвідали Крим у рамках візиту на півострів делегації промислової зони турецького міста Кайсері.

На даний момент в Криму працює єдиний оператор стільникового зв'язку "К-Телеком", українські мобільні оператори, у тому числі Life, припинили обслуговувати жителів півострова після анексії Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Турецька телекомунікаційна компанія Turkcell підписала договір про викуп в української Групи СКМ Ріната Ахметова 44,96% частки у компанії Euroasia Telecommunications Holding BV, якій належить 100% українського оператора мобільного зв'язку "Астеліт" (бренд Life).