У Києві затримали помічника нардепа-айдарівця Мельничука

У Києві оперативний підрозділ МВС затримав помічника народного депутата України Сергія Мельничука та президента міжнародного благодійного фонду "Небесне сузір'я "Айдар" Сергія Граба

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК-Україна.

"Затримання проводив оперативний підрозділ МВС. Прокуратура доручила - міліція виконала. Це в межах великого провадження по "Айдару", коли Шокін просив зняти недоторканність з Мельничука", - повідомив речник МВС України Артем Шевченко.

За його словами, це відбулося в рамках кримінального провадження, яке розслідує Генпрокуратура, щодо Мельничука та ще п'ятьох осіб, яких звинувачують у вчиненні розбійних нападів, викраденні людей, заволодінні транспортним засобом та застосуванні насильства до працівників правоохоронного органів.

Наразі організовано доставку підозрюваного до суду для розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Нагадаємо, Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Сергія Мельничука.

Екс-комбату "Айдару" оголосили про підозру. Його звинувачують у створенні злочинного угрупування, кількох розбійних нападів, викраденнях людей і перешкоджанні роботі правоохоронців. 

Мельничук вніс за себе заставу у розмірі 365 тис. грн.