У штаб-квартирі Volkswagen у Німеччині пройшов обшук

Німецькі прокурори провели обшук у штаб-квартирі концерну Volkswagen у Вольфсбурзі в рамках розслідування справи, пов'язаної з фальсифікацією результатів замірів вихлопів дизельних автомобілів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

У четвер глава Volkswagen в США Майкл Хорн повинен виступити перед американським конгресом.

У середу,7 жовтня, він визнав, що йому стало відомо про проблеми з чотирициліндровими дизельними двигунами на автомобілях фірми на початку минулого року.

Однак, за словами Хорна, він дізнався про маніпуляції з програмним забезпеченням автомашин лише в останні кілька тижнів. Про це йдеться в тексті його заяви, яку він повинен зробити перед американськими законодавцями.

Німецькі прокурори почали своє розслідування скандалу минулого тижня, після того як отримали близько десятка скарг від громадян і одну від самого концерну.

Представники Volkswagen говорять, що намагаються з'ясувати, хто винен у передбачуваних маніпуляціях і як вони були проведені.

Концерн Volkswagen був викритий у фальсифікації результатів замірів вихлопів дизельних автомобілів компанії в США в середині вересня.

Американське агентство охорони довкілля виявило в автомобілях Audi A3, Jetta, Beetle, Golf і Passat пристрій, який вмикає фільтри під час проходження тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопних газах і вимикає їх при звичайній експлуатації.

Таким чином реальні шкідливі викиди автомобілів Volkswagen з дизельними двигунами виявилися набагато вищими, ніж показували результати тестів.

23 вересня глава компанії Мартін Хорн пішов у відставку, його замінив Маттіас Мюллер.