Автор закону про легалізацію проституції в Україні передумав

Народний депутат Андрій Немировський відкликає свій законопроект про легалізацію проституції з Верховної Ради і замість нього обіцяє внести інший – протилежний по суті

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу групи "Воля народу".

Нардеп від "Самопомочі" визнав, що його пропозиція була провокативною.

"Внесення цього законопроекту було провокативним. Але це моя свідома позиція, щоб привернути до цього ганебного явища увагу суспільства та розпочати широку дискусію у владних коридорах щодо необхідності посилення боротьби із торгівлею людьми, сутенерством, розповсюдженням ВІЛ-інфекції та іншими негативними явищами, що супроводжують проституцію", – пояснив він.

При цьому Немировський пояснив, що відкликає документ, "щоб не провокувати суспільний конфлікт".

На думку нардепа, влада "взагалі не приділяє увагу такому ганебному явищу, як проституція, яка є формою торгівлі людьми".

Він також заявив, що в Україні проституція та сутенерство "кришуються" правоохоронцями.

Крім того зазначається, що Немировський вже підготував новий законопроект про посилення кримінальної відповідальності за торгівлю людьми, проституцію та сутенерство, особливо у частині відповідальності правоохоронців за участь у цих злочинах.

Нагадаємо, нардеп запропонував Раді законодавчо легалізувати проституцію 21 вересня. Законопроект Немировського "Про регулювання проституції та діяльності секс-закладів" викликав неоднозначну реакцію в суспільстві. 

Читайте також: Що нардепи хочуть зробити з українськими повіями