Британський хакер спостерігав за сексом своїх друзів через веб-камери

У Великій Британії засудили 34-річного хакера, що стежив за людьми через веб-камери на їх комп'ютерах, до умовного тюремного терміну та суспільно-корисних робіт

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

Як розповіли в поліції, житель графства Лідс Стефан Ріго використовував для стеження програму-троян під назвою BlackShades. Вірус, що дозволяє отримати дистанційний доступ до будь-якого зараженого комп'ютера, легко придбати на чорному ринку, його ціна становить близько $40.

При обшуку в будинку Ріго поліція виявила у нього на комп'ютері знімки з чужих веб-камер. На багатьох з них жертви Ріго відображені під час заняття сексом. Як з'ясувалося, з 14 жертв хакера приблизно половина були його знайомими.

У результаті Ріго був засуджений на 20 тижнів ув'язнення умовно. Протягом наступного року йому також доведеться відпрацювати 200 годин на комунальних роботах. Крім того, його ім'я на 7 років буде внесено в список сексуальних злочинців.

Програма BlackShades - це вірус-троян, що заражає комп'ютери користувачів, що заходять на певні сторінки. Крім того, вірус поширюється через соцмережі, створюючи від імені заражених користувачів пости з посиланнями на зовні нешкідливі сайти. Вірус небезпечний тільки для комп'ютерів з операційною системою Windows.

У 2014 році федеральним бюро розслідувань США було заарештовано близько 100 осіб, цілеспрямовано які заразили комп'ютери вірусом Blackshades.