Глава Tesla потролив Apple, порівнявши компанію з "кладовищем"

Глава виробника електромобілів Tesla Motors Ілон Маск в інтерв'ю німецькому Handelsblatt заявив, що не турбується з приводу можливої ​​розробки електромобіля корпорацією Apple, оскільки та наймає звільнених з Tesla фахівців

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Дождь".

Під час інтерв'ю журналіст газети запитав у Маска, чи побоюється той планів Apple, оскільки та наймає на роботу ключових інженерів з Tesla.

"Ключових інженерів? Вони беруть тих людей, яких ми звільнили. Ми завжди жартома кличемо Apple "кладовищем Tesla". Якщо у тебе не вийшло в Tesla, ти йдеш працювати в Apple, і я не жартую", - розповів підприємець.

Далі у Маска запитали, чи вважає він наміри Apple по створенню автомобіля серйозними.

"Ви коли-небудь бачили Apple Watch? - парирував глава Tesla. - Ні, правда: добре, що Apple рухається в цьому напрямку та інвестує в нього, але автомобілі складніші за телефони і годинники".

При цьому він зазначив, що електромобіль - це можливість для Apple знову продемонструвати світу свій інноваційний підхід не на прикладі "нового стилуса або iPad з великим екраном".

Раніше Wall Street Journal писав, що Apple планує випустити власний електромобіль до 2019 року. Проект "Титан" передбачає створення пілотованого автомобіля, на ньому зайняті сотні фахівців. Автомобільний підрозділ компанії очолює Стів Задескі, який раніше працював в Ford.

У ході інтерв'ю Маск, який приїхав до Берліна для зустрічей з чиновниками німецького уряду, визнав недостатню продаваність автомобілів Tesla в Німеччині та необхідність державної підтримки для популяризації електромобілів у країні.