Під час "Дня гніву" ізраїльські солдати застрелили чотирьох палестинців

У п'ятницю в Ізраїлі палестинці намагалися штурмувати прикордонну огорожу в Секторі Газа, четверо з них вбиті та ще 22 поранені

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на арабські та ізраїльскі ЗМІ.

Зокрема, катарський телеканал Al-Jazeera передає, що сотні протестувальників намагалися наблизитися до прикордонної огорожі в Секторі Газа.

Телеканал зазначає, що п'ятничні протести стали результатом сутичок, які виникали протягом останніх днів між ізраїльськими спецслужбами та палестинськими віруючими з мечеті аль-Акса в східному Ієрусалимі. Араби називають його окупованим ізраїльтянами.

"Тут дуже небезпечно. Вони завжди стріляють на кордоні, та сьогодні все значно гірше, ніж завжди", - розповів Al Jazeera фотограф з Гази Езз Занун, який був присутнім під час протестів.

Разом із тим ізраїльське видання "Едіот Ахронот" пише, що ізраїльські військові відкрили вогонь після того, як палестинці зайшли в буферну зону, куди прохід заборонено.

Також видання зазначає, що протест був насильницьким. Воно нагадує, що влаштувати Ізраїлю в п'ятницю "День гніву" закликав політичний рух Хамас (кількома країнами він визнаний терористичним, зокрема, США, Японією та Ізраїлем).

А сайт Newsru.co.il повідомляє, що в п'ятницю сталося три напади арабів-терористів з ножем на цивільного, поліцейського та військового. У випадку з атакою на поліцейського нападника було застрелено.