"Ісламська держава" відбила у сирійських повстанців кілька сіл та вбила іранського генерала

Бойовики ІДІЛ відбили п'ять сіл у сирійських повстанців, які борються з режимом Башара Асада, та вбили бригадного генерала з Ірану

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини.

Зокрема терористи з "Ісламської держави" захопили тюрму аль-Ахда та школу піхоти. Це найбільший наступ ІДІЛ за останні місяці, зазначає центр.

Також, за даними організації, авіаударів зазнало місто аль-Баб, яке утримують іділівці, та даних про загиблих немає. Чиї літаки бомбардували місто – росіян або коаліції – невідомо.

Тим часом Reuters повідомляє, що поблизу Алеппо бойовики "Ісламської держави" вбили генерала Хоссейна Хамедані. Іран – союзник Башара Асада.

Таким чином, тепер "Ісламська держава" знаходиться в двох кілометрах від північних передмість Алеппо. Місто знаходиться під контролем урядових військ Башара Асада.

Також агентство нагадує, що Росія замість атак по ІДІЛ нанесла авіаудари по повстанцям, які стримували наступ "Ісламської держави" у провінції Алеппо. Зокрема, одна з груп повстанців Ліва Сукур аль-Джабал повідомила, що російська авіація знищила їхній головний склад зброї.

Тим часом прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков сказав, що кампанія в Сирії буде розгортатися упродовж наступальних дій сирійської армії.