Сумка Hermes 1959 року та сукня Cavalli за $100 тис.: У Києві відбудеться Ukrainian Fashion Week

13 жовтня у рамках відкриття Ukrainian Fashion Week на вечірці Vintage Gold Party представлять експозицію з 20 знакових речей

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Більше трьох років знадобилося Санті Дімопулос і Юлії Ковальовій, щоб зібрати унікальну колекцію вінтажу світових будинків моди.

Гості Vintage Gold Party побачать 7 вінтажних луків і 9 аксесуарів від легенд світу моди, таких як Chanel, Valentino, YSL, Givenchy і Cavalli. Серед експонатів – сумка Hermes Kelly 1959 року, костюм YSL 70-х, брошка Chanel та годинник Rolex з Міккі Маусом з 80-х, розкішна сукня Roberto Cavalli 70-х років. Наймолодший експонат – костюм Balmain початку 2000-х, а ветеран виставки - сумка з крокодилячої шкіри того ж бренду - вже розміняла шостий десяток. Ексклюзивний одяг, взуття та аксесуари зібрані по всьому світу.

"Я дуже вдячна моїм подругам, які надали для виставки кілька знакових речей, – розповідає організатор події, співвласниця бутіка Gold Vintage Санта Дімопулос. – Це черевички, які Сніжані Онопко після показу презентував Ріккардо Тіші, і сукня Роберто Каваллі за $100 тис., подарована Владі Литовченко. Таких суконь всього дві у світі. Хоча вже зараз зрозуміло, що всі речі, які ми покажемо 13 жовтня, неймовірні. З одного боку, я не знаю, як зможу з ними розстатися. З іншого – уявляю, які емоції переживуть одного разу їх нові власниці!".

Дімопулос і Ковальова захопилися вінтажем більше трьох років тому. За цей час вони об’їздили Європу і США в пошуках справді рідкісних речей. Сьогодні в їхньому бутіку Gold Vintage зібрані понад 1000 одиниць одягу, взуття та аксесуарів. Деякі з них можна вважати справжніми предметами модного мистецтва.

"Відкриття Ukrainian Fashion Week – чудова нагода показати найдостойніші предмети нашої колекції, – говорить співвласниця бутіка Gold Vintage Юлія Ковальова. – Але ми також розуміємо, що ці речі гідні більшої виставки. Адже для величезної кількості людей, закоханих у моду, це не просто сукні або сумочки, це цілий світ і ціла гамма почуттів: від захвату до натхнення. Тож ми прийняли рішення у найближчі місяці відкрити повноцінну експозицію вінтажних речей, яка буде доступною широкому загалу".