В Австралії рекламу з пишнотілими моделями визнали порнографією

Реклама продукції британської косметичної марки Lush за участю голих моделей формату plus-size здалася австралійським споживачам порнографічною, і деякі з них направили відповідні скарги до Національної ради з рекламних стандартів

Про це повідомляє BuzzFeed, передає Еспресо.TV.

Як пояснює ресурс, в кампанії задіяли оголених пишнотілих моделей, що прикриваються шматками мила, щоб, за задумом маркетологів Lush, підкреслити важливість позитивного ставлення до свого тіла і одночасно обіграти той факт, що натуральні засоби Lush продаються без упаковок.

Перша скарга надійшла в ASB з Квінсленда. Її автор повідомив, що рекламний плакат з голими жінками був розміщений в місцевому торговому центрі "в місці, де його можуть побачити діти".

Заявник зажадав визнати кампанію "образливою і порнографічною по суті". Після цього експерти отримали ще три аналогічні заяви від інших австралійців.

Фото з сайту buzzfeed.com

У ASB прийшли до висновку, що Lush "використовувала оголеність з метою викликати ажіотаж навколо продукції".

BuzzFeed не пише про подальшу долю суперечливих плакатів.

Lush - косметична компанія, заснована в графстві Дорсет, Південно-Західна Англія, в 1994 році. Відома принципом етичності виробництва та продукцією, виготовленої вручну, з натуральних компонентів, що не тестована на тваринах.