Виконавець теракту в Бангкоку заявив, що вибух був замовним

Виконавець теракту в Бангкоку, у результаті якого 17 серпня в центрі столиці Таїланду загинули 20 і були поранені 125 людей, визнав, що вибух був замовним і що він був найнятий для його виконання іншим підозрюваним

Про це повідомив у четвер на прес-брифінгу в Бангкоку адвокат Адема Карадага Чучат Пханпхай, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

"Мій підзахисний заявив мені сьогодні, що був найнятий для того, щоб залишити рюкзак з вибуховим пристроєм у святилищі Ераван в Бангкоку іншим підозрюваним у справі, якого звуть Абдулла Абдуррахман. Платою за скоєння теракту мало стати переправлення Карадага в Туреччину, де живуть його родичі", - розповів адвокат.

Карадаг, уйгур за національністю, є громадянином Китаю, який прибув у Таїланд нелегально для подальшого проїзду в Малайзію, а звідти - до Туреччини, повідомив адвокат. Абдуррахман пообіцяв безкоштовно доставити його в Туреччину, де вже живе вся сім'я Карадага, якщо він стане виконавцем теракту, сказав він.

Ім'я Абдулли Абдуррахмана є в списку підозрюваних у справі. За інформацією слідства, Абдуррахман, громадянин КНР, теж уйгур за національністю, виїхав з Таїланду після теракту і знаходиться наразі в Туреччині. Місцева влада звернулася до турецької поліції із запитом про його затримання і видачу.

Раніше вважалося, що Карадаг і ще 16 підозрюваних по справі, на яких таїландським судом видані ордери на арешт, здійснили теракт в якості помсти за депортацію Таїландом у Китай 100 уйгурських біженців, які нелегально проникли на територію королівства.

За однією з версій, теракт спланувала і організувала підпільна організація, яка займається нелегальним переміщенням мігрантів-уйгурів через Таїланд в Туреччину та інші країни.