У Молдові затримали трьох росіян, які влаштували бійку з мітингувальниками

Після бійки з учасниками акції протесту у Кишиневі затримали трьох росіян

Про це повідомляє "Блокнот-Молдова" з посиланням на главу прес-служби столичного управління молдовської поліції Адріана Жовмір, передає Еспресо.TV.

"Затримані - громадяни Росії 27, 29 і 32 років - є вболівальниками російської збірної з футболу. Інцидент стався на центральній площі в Кишиневі. Між п'ятьма росіянами і групою протестуючих - представників Громадянської платформи DA (Гідність і правда) сталася бійка. Один з уболівальників був побитий до крові ", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що росіяни перебували в стані алкогольного сп'яніння. Бійку вони спровокували, вступивши у словесну перепалку з протестуючими.

Нагадаємо, що напочатку вересня у Молдові почались безстрокові протести громадянської платформи "Гідність та правда". Вони встановили близько 500 палаток на площі Великих національних зборів. Учасники акції незадоволені станом економіки, зростанням корупції у владі та вимагають нових парламентських виборів.

Дивіться також: Вадим Денисенко: У Молдові – не політичний, а економічний майдан

Наприкінці вересня ще одну акцію протеста розпочали ліві проросійські сили – Партія соціалістів на чолі з Ігорем Додоном та "Наша партія" Ренато Усатого. Вони встановили 300 палаток, які назвали "Містечком Перемоги", і вимагають відставки президента й перевиборів парламенту.