Країни НАТО попередили Росію про нові санкції

У декларації, яку збирається ухвалити Парламентська асамблея НАТО міститиметься попередження для Росії про нові санкції, якщо вона порушить режим припинення вогню на Донбасі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт Парламентської асамблеї НАТО.

Резолюцію комітету з економіки та безпеки асамблеї мають ухвалити у понеділок, 12 жовтня, на пленарній сесії організації в норвезькому місті Ставангер.

У документі також зазначено, що чинні санкції мають бути збереженими, поки Мінські угоди не будуть повністю реалізовані.

Також у проекті резолюції сказано, що уряди країн-членів НАТО повинні "посилити зусилля з допомоги Україні в цей критичний момент, підсиливши дипломатичну, політичну, фінансову, економічну, матеріальну та експертну підтримку".

За словами автора резолюції, французького сенатора Джоелль Гар'є-Мейлем, правильне застосування політичних важелів має спонукати Росію та сепаратистів до справжнього перемир'я з українською владою.

"Немає військового шляху вирішення цього конфлікту. Треба дати шанс дипломатії", - сказала сенатор.

Сьогодні, нагадаємо, парламентарі країн НАТО ухвалили резолюцію "Солідарність з Україною", з урахуванням усіх поправок від української делегації.