Порошенко розповів про плани відновлення миру та територіальної цілісності України

Український президент Петро Порошенко розповів, що вибори на Донбасі відбудуться лише за виконання Росією цілої низки умов

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За словами Петра Порошенка, є спроба перекрутити результати його закордонних візитів, зокрема участь у зустрічі нормандської четвірки в Парижі.

"Найбільш промовистим результатом є тиша. Вперше за багато днів не стріляють навіть з пістолетів", - сказав Порошенко.

"Для мене дні, коли не доповідають, що нема "двохсотих" – це свято", - додав він.

Ще з 29 серпня запроваджено режим припинення вогню. Сталого ж характеру цей режим набув лише завдяки зустрічі в Парижі. Нам вдалося змусити ворога погодитися на відведення озброєнь від лінії зіткнень. І будьте певні, нашу техніку та озброєння переміщуємо згідно зі спеціальним добре розробленим планом. І цей план дозволяє блискавично повернути її на позиції, якщо росіяни та їхні найманці надумають порушити перемир'я", - сказав Порошенко.

"Ми добилися від Росії зобов'язання не проводити псевдовибори в окупованих районах наприкінці жовтня та на початку листопада. Минулорічні псевдовибори, нагадаю, спровокували відновлення бойових дій", - сказав президент.

За його словами, вибори на Донбасі мають відбутися за певних умов, які має виконати Росія.

"Вибори на окупованих територіях мають відбуватися лише за українським законом. Проведення кампанії тісно пов'язане з виведенням російських військ, відновленням контролю над українським кордоном.

Ми не маємо права позбавити права обирати місцеву владу на Донбасі тих українців, які внаслідок агресії стали біженцями.

Маємо забезпечити присутність на виборах українських партій та мовлення українських ЗМІ", - сказав Порошенко.

Також він пояснив, що йому дуже потрібна підтримка Верховної Ради.

За словами президента, план "заблокувати, відрізати, віддати" Донбас – це не його сценарій.

Президент пообіцяв, що скористається всіма шансами для відновлення територіальної цілісності України.