Протестувальники звинувачують у теракті в Анкарі турецьку владу

У Туреччині тисячі людей вийшли із протестами проти політики президента Реджепа Таїпа Ердогана та звинуваченнями влади у терактах

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на DW.

Лише в Стамбулі на мітинг вийшли близько 10 тисяч осіб, які поклали частину відповідальності за суботній теракт у Анкарі, внаслідок якого, за даними уряду, загинули 95 людей, ще понад 246 отримали поранення, на чинну владу.

На центральній площі Таксим в Стамбулі зібралися на мітинг прокурдськи налаштовані громадяни. У результаті протесту відбулися сутички із поліцією.

Демонстрації пройшли також в Діярбакирі, Ізмірі, Батмані, Урфі та Вані. Зокрема, в населеному переважно курдами в Діярбакирі відбулися сутички із поліцією. Правоохоронці застосували проти протестувальників сльозогінний газ.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що теракт в Анкарі могли здійснити двоє терористів-смертників. Він також вважає, що до кривавої події причетні "Ісламська держава", курдські бойовики або ліворадикали.

Відповідальність за теракт в Анкарі поки ніхто на себе не взяв. Прокурдська демократична партія, мітинг якої став мішенню терористів, звинувачує в кривавому вибуху діючу турецьку владу.