Фотофакт: На Луганщині міліція знайшла схрони зі зброєю та вибухівкою

Протягом вихідних оперативники луганської міліції спільно з працівниками Служби безпеки України виявили два схрони, з яких вилучили арсенал зброї, боєприпасів та вибухівки

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на відділ зв’язків із громадськістю ГУ МВС України у Луганській області.

Так, один зі схронів було знайдено 10 жовтня на одній з турбаз Сєверодонецька.

Під час огляду місця події було виявлено та вилучено: п’ять гранатометів, два кулемети, приціл до РПГ-7 7В, три автомати Калашникова, близько 6 тисяч набоїв різного калібру, 21 вистріл до СПГ, 46 порохових зарядів до СПГ, детонатор до протитанкової мини, 24 гранати, 13 запалів до них, три ручки зі шістьма патронами у вигляді запалів, п’ять сигнальних ракет, дві мини МОН-50, 24 патрони до зенітної установки ЗУ-23 калібру 23 мм, 20 патронів до СВД-7,62.

Крім того, вилучено шість стрічок з вистрілами до АГС, чотири стрічки з патронами до ДШК калібру 12,5 мм, шість пустих магазинів під ДШК та шість пустих магазинів до АГС, дві димові шашки, оптичні приціли, фляга, а також командировочне посвідчення на рядового одного з добровольчих батальйонів.

Наступного дня у лісосмузі поблизу автодороги сполученням Луганськ - Старобільськ, неподалік від Щастя, правоохоронці виявили під землею схованку з боєприпасами, з якої вилучили: вісім гранатометів РПГ-22, 56 пострілів до підствольного гранатометів, 2160 набоїв калібру 5,45 мм, 19 гранат, 12 запалів УЗРГМ-2, 33 тротилові шашки вагою по 400 грам кожна, чотири тротилові шашки вагою по 200 грам кожна, електродетонатори різних марок, провід ПМВ у кількості 35 шт., 9-ти метровий вогнепровідний дріт марки ОШП, 10-ти метровий детонуючий дріт марки ДШ, вибухову речовину марки ПВВ-5А вагою 200 грам, один зосереджений заряд марки СЗ-1Э, вибухову речовину марки "Пластид-4" вагою 300 грам.

Також 11 жовтня на смітнику в місті Рубіжне у поліетиленовому пакеті співробітники міліції виявили та вилучили гранату Ф-1 та запал до неї УЗРГМ-2.

Дані факти внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та кваліфіковані за ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Наразі встановлюються власники вилученого.

Фото: mvs.gov.ua