Мілонов пропонує не пускати в Росію геїв та лесбіянок

Депутат законодавчих зборів Санкт-Петербурга Віталій Мілонов пропонує закрити в'їзд в Росію керівникам американських рухів ЛГБТ, правозахисникам гей-культури, а також активістам, які виступають проти "традиційних російських сімейних цінностей"

Відповідне звернення парламентарій направив міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Известия".

Такою, на думку Мілонова, має бути відповідь на пропозицію американських конгресменів про заборону в'їзду на територію США осіб, які заважають представникам ЛГБТ-руху реалізовувати "фундаментальні права на свободу самовираження, зібрань та об'єднань". При цьому Росія згадана в переліку країн, де представникам сексуальних меншин припадає найгірше.

"Сумніватися в тому, що наші заокеанські партнери не виконають свого наміру, не доводиться. І цей крок, без перебільшення, стане для Росії відкритим викликом - зруйнування державності та єдності країни завжди починається саме зі знищення культурної пам'яті та історичних традицій народу", - заявив депутат.

Він вважає, що Конгрес США має на меті атакувати "основи традицій народів" Росії.

"Наша країна не тільки має право, але і просто зобов'язана проводити незалежну культурну політику, яка є альтернативою світовому диктату морального розкладання, що розповзається з протилежного берега Атлантики", - стверджує Мілонов.

Він додав, що крім ЛГБТ-представників у список персон нон грата можуть потрапити правозахисники та політики, які в цілому відкрито критикують уряд Росії і, на його думку, створюють "недружній інформаційної фон".

Нагадаємо, раніше Мілонов тішився з того, що майже всіх представників ЛГБТ-спільноти Санкт-Петербурга вигнали з міста.