У Ризі заборонили виставку "Люди Майдану"

Влада Риги призупинила дозвіл на проведення виставки про Революцію Гідності через те, що її організатори не дотримуються закону

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на портал Delfi.Lv.

"Під час публічних заходів самоврядування не зобов'язане забезпечувати охорону. Відповідно до закону, це повинні робити організатори, гарантуючи таким чином громадський порядок і безпеку відвідувачів", - сказав виконавчий директор Риги Юріс Радзевич сьогодні.

Він розпорядився заморозити виданий раніше дозвіл на проведення у столиці Латвії виставки "Люди Майдану", оскільки її організатори не дотримуються закону.

"Якби була хоча би одна людина, яка виконує функції охоронця, то вона могла би викликати поліцію. Сьогодні я проінформував про це представника організаторів Сергія Алексєєва, але той заявив, що вони й надалі не збираються забезпечити охорону виставки", - сказав Радзевич.

Один із організаторів виставки Михайло Алексєєв заявив агентству LETA, що рішення столичної думи нічого не змінює, оскільки після розгрому виставки "показувати більше нічого". Зіпсовані експонати нині знаходяться в поліції, а юристи оцінюють заподіяну шкоду.

Зазначається також, що рішення Радзевича заборонити виставку ґрунтується і на публічних висловлюваннях організаторів, зокрема, Олександра Мельникова, який закликав "відправити назад у вагонах для худоби 300 тис. російськомовних", що живуть у країні.

У зв'язку із таким висловлюванням Радзевич звернувся до латвійської Поліції безпеки.

Нагадаємо, виставку "Люди Майдану" про українську революцію знищили російськомовні вандали в ніч на неділю. Після першої спроби пошкодити виставку спікер латвійського Сейму засудила такі дії і закликала поліцію розслідувати інцидент.