Активісти обіцяють повністю відключити Крим від електроенергії

Активісти мають намір продовжувати енергетичну блокаду окупованого півострова, допоки Крим не буде повністю відключений від електроенергії

Про це в ефірі "5 каналу" заявив координатор блокади Криму Ленур Іслямов, повідомляє Еспресо.TV.

"Енергетичну блокаду ми почали і вона далі буде продовжуватися - до того моменту, поки повністю ми не відключимо Крим весь, під нуль… Ми будемо тиснути на владу, щоб вона в особі Верховної Ради України прийняла закон про заборону поставки електроенергії в Крим", - зазначив Іслямов.

Він вважає, що енергетична блокада Криму має здійснюватись на офіційному рівні, а не на рівні активістів.

"Ми - громада, ми спонукаємо владу, щоб вона це зробила, а не ультиматуми ставимо. Ми тиснемо на владу своєю позицією громадянською для того, щоб вона це зробила, спираючись на нашу громадянську позицію", - наголосив координатор блокади Криму.

Нагадаємо, 12 жовтня активісти розпочали енергетичну блокаду окупованого Російською Федерацією півострова.

За інформацією заступника голови штабу громадянської ініціативи з блокади Криму, енергетики підтримали учасників акції і припинили постачання електроенергії до Криму по лінії Мелітополь - Джанкой.

Водночас очільник Міненерговугілля України Володимир Демчишин заявив, що енергетичної блокади Криму немає, і додав, що міністерство не грає в політичні ігри.