Без Росії. Винних у катастрофі Боїнга покарають після розслідування 5 країн

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, під час якої політики домовилися про механізм покарання винних у збитті малайзійського Боїнга

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу президента.

Співрозмовники обговорили результати проведеного Радою технічного розслідування катастрофи літака МН17 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії". Порошенко наголосив, що завершення та публікація технічного розслідування є важливим кроком на шляху до пошуку та притягнення до відповідальності усіх винних у цьому жахливому злочині.

Під час бесіди лідери держав домовилися про міжнародне розслідування за участю п’яти держав.

"Співрозмовники обговорили подальші спільні дії з метою створення оптимального механізму для забезпечення притягнення до відповідальності винних у трагедії літака "Малайзійських авіаліній". Вони домовилися, що остаточне рішення стосовно такого механізму буде ухвалено з урахуванням результатів кримінального розслідування, що здійснюється спільною групою за участі України, Нідерландів, Австралії, Малайзії та Бельгії" – йдеться в повідомленні.

Президент України також підкреслив необхідність розробки та запровадження нових вимог ІКАО щодо заходів, які мають вживатися у випадках "гібридної" війни, анексії території та пов’язаної з цим терористичної діяльності.

Марк Рютте запевнив у готовності продовжувати надавати підтримку Україні у відстоюванні її суверенітету і територіальної цілісності, а також привітав миротворчі зусилля Президента України в контексті виконання Мінських домовленостей.

Також  прем’єр-міністр Нідерландів запросив президента України  здійснити візит до цієї країни до кінця поточного року.

Попередній звіт про причини катастрофи МН17 було оприлюднено 9 вересня, і причиною було назване ураження літака ззовні великою кількістю об’єктів високої енергії.

Нагадаємо, Boeing "Малазійських авіаліній" розбився 17 липня в Донецькій області. В результаті катастрофи загинули всі 298 пасажирів, що перебували на борту.