Чергова версія: У "Алмаз-Антеї" вже кажуть, що "Боїнг" збили з української території

Розслідування російського концерна "Алмаз-Антей" вже з'ясувало, що Боїнг МН-17 був збитий с установки "Бук", але з підконтрольної Україні території

Про це представники "Алмаз-Антея" повідомили сьогодні під час власного звіту про загибель Боїнга-777 на території Донбасу, передає Еспресо.TV.  У представленні доповіді взяли участь гендиректор "Алмаз-Антея" Ян Новіков і радник генерального конструктора концерну Михайло Малишевський.

"Наше розслідування повністю спростувало дані голандського розслідування про тип ракети і місці її запуску. Зараз можно однозначно сказати, якщо Боїнг збив "Бук", то його уразила ракета 9м-38 тільки зі сторони населеного пункту Зарощинське", - йдеться в доповіді. 

Нагадаємо, Рада з питань безпеки Нідерландів планує оприлюднити результати звіту щодо причин катастрофи Боїнга МН-17 сьогодні 13 жовтня. Кримінальне розслідування, яке має встановити винуватців катастрофи, триватиме до кінця року.

В свою чергу 8 жовтня  незалежна експертно-журналістська група Bellingcat, що спеціалізується на проведенні розслідувань за відкритими джерелами, опублікувала підсумковий звіт про причини катастрофи рейсу MH17 під Донецьком. Їм вдалося встановити, що літак збив російський "Бук".

Депутат Верховної Ради України Антон Геращенко заявив, що з'явилися свідки наявності російського "Бука" на місці, звідки був збитий Boeing.