Із зали суду Мосійчука відвезли назад у лікарню

Із Апеляційного суду Ігоря Мосійчука доставили назад до лікарні швидкої медичної допомоги, де йому продовжать надавати допомогу

Про це повідомила прес-служба нардепа, передає Еспресо.TV.

Як зазначається, щодо наступних дій захисту по оскарженню рішення залишити Мосійчука під вартою буде повідомлено додатково.

Зазначимо, сьогодні Мосійчука з лікарні швидкої допомоги за його згодою доставили на засідання Апеляційного суду, де розглядалося оскарження його арешту.

Нагадаємо, Ігорю Мосійчуку, звинуваченому в хабарництві, стало погано 8 жовтня під час засідання Апеляційного суду. Тоді суд вирішив перенести на 13 жовтня розгляд скарги на рішення Печерського суду про арешт Мосійчука.

Причиною названо розбіжності у медичних документах, які депутат подав до суду. Неточність документів полягає в тому, що раніше лікар пенітенціарної системи надав довідку, що Мосійчук може утримуватися під вартою, а в ході останнього медичного огляду вказав, що утримання його під вартою небажане.

Згодом Мосійчуку викликали лікарів "швидкої", які його оглянули прямо в залі суду й забрали в лікарню. Повідомлялося, що нардеп у важкому стані й потрапив у реанімацію. Згодом його стан стабілізувався, лікаріпоставили діагноз - виразка шлунка.

Повідомлялось, що 17 вересня СБУ затримала Ігоря Мосійчука, після того як Верховна Рада проголосувала за надання згоди на його затримання та арешт. Нардепу інкримінували скоєння злочинів за п’ятьма статтями Кримінального кодексу. 

13 жовтня Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського районного суду Києва про обрання народному депутату фракції Радикальної партії запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.