Канадський художник відкрив першу в світі 3D-виставку

Джон Рафман презентував у Лондоні оригінальну експозицію, для перегляду якої варто використовувати спеціальні окуляри - пристрій віртуальної реальності

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Guardian.

В арт-центрі Zabludowicz Collection (Лондон) відкрилася виставка канадського митця Джона Рафмана. Особливістю експозиції є те, що для перегляду його скульптур та відео-арту необхідно використовувати пристрій віртуальної реальності.

В основі проекту лежить технологія Oculus Rift, винайдена в 2012 році. Це особливі окуляри, вдягаючи які глядач потрапляє до світу віртуальної реальності. Рафман проводить відвідувачів через віртуальні тунелі та ліси, де розміщено його твори. Всі вони є одним великим колажем із власних малюнків і текстів митця, а також онлайн-роликів, інтернет-мемів, фрагментів з комп’ютерних і відео-ігор тощо.

Джон Рафман народився у 1981 році у Монреалі (Канада). За час творчої кар’єри Рафман виставлявся у Берліні, Токіо, Парижі, а також у лондонській Saatchi Gallery (2012). Роботи художника можна було побачити на Московській бієнале, ярмарку Art Basel у Маямі, в спеціальному проекті МоМА тощо.

Виставка Джона Рафмана в Zabludowicz Collection триватиме до 20 грудня.