Київ спростував закиди Міжнародного слідства по "Боїнгу" щодо не закритого Україною неба

Віце-прем'єр-міністр, голова урядової комісії з розслідування причин авіакатастрофи Boeing Геннадій Зубко заявив, що на момент аварії рейсу МН-17 всі рекомендації ІКАО були виконані

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За словами Зубка, Україна поступово закривала коридори повітряного простору до позначки 9750 м.

"Рекомендації ІКАО, які були надані, були всі виконані", - сказав Зубко на брифінгу, присвяченому катастрофі літака Малайзійських авіаліній під Донецьком влітку 2014 року.

Віце-прем'єр підкреслив, що потрібно спільно довести необхідність внесення змін до рекомендацій ІКАО, і що Україна виконала всі "можливі і неможливі" умови того, що вона могла зробити в односторонньому порядку для того, щоб попередити такі катастрофи.

"Я можу сказати, що на даний час над небом України ще перебуває досить багато літаків, але ця установка була доставлена ​​в одноденний строк на те місце, де вона була використана і був здійснений цей терористичний акт", - зазначив він.

У свою чергу , глава державного підприємства України з обслуговування повітряного руху "Украерорух" Дмитро Бабейчук повідомив, що організація менеджменту повітряного простору України повністю відповідає нормам ІКАО та Євроконтролю.

"Тобто все планування повітряного простору і його використання проходять узгодження з європейською системою планування. Поступово Україна закривала повітряний простір, це було необхідністю, і Міністерство оборони прийняло таке рішення, закрити повітряний простір до ешелону 260, це близько 7,9 тис. м, але для забезпечення додаткової безпеки Державіаслужба і "Украерорух" вели обмеження до 9,75 тис. м", - сказав він на прес-конференції в Києві у вівторок.

Нагадаємо, у підсумковій доповіді голландської Ради безпеки щодо розслідування причин авіакатастрофи міжнародні слідчі звинуватили Україну у відкритому небі над зоною бойових дій.

"Є багато запитань, чому над територією, де відбуваються військові дії, летів цивільний літак", - сказав голова нідерландського бюро розслідування катастроф Тіббе Йустра.