На масштабному книжковому ярмарку в Німеччині представлять українські книжки

На Франкфуртському книжковому ярмарку серед понад 7 тис. експонентів з більш як 100 країн будуть і українці

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

67-ий Франкфуртський книжковий ярмарок проходитиме 14-18 жовтня. Цьогоріч тема України буде однією з центральних.

"Якщо подивитися на країни, які беруть участь в ярмарку, то видно, що саме регіони, які страждають від економічних криз і політичних конфліктів, демонструють себе у Франкфурті повною мірою: так, Греція й Україна представлені великими національними стендами", - заявив директор ярмарку Юрген Боос.

За його словами, те, що такі країни, як Україна або Греція, за часів кризи планують таку широку участь у виставці, не є само собою зрозумілим. "Головним чином, це показує, що присутність у Франкфурті і далі має величезну актуальність, що інтерес до видавництв з цих країн високий, що індустрія у них розвиватиметься нормально", - зазначив Боос.

Україна представлена більш як 30 учасниками. Національний стенд (для організації якого приймаюча сторона надала безпрецедентну знижку - 30%) включає такі розділи, як українська література в перекладі іноземними мовами, дитяча література, художня література тощо. Окремо представлені книги на тему Майдану і війни на Донбасі.

У рамках виставки відбудеться низка зустрічей і колоквіумів. Зокрема, на 16 жовтня запланована дискусія на тему "Автор і війна" за участю Юрія Андруховича, Сергія Жадана й Ірени Карпи. Передбачено також зустрічі з такими письменниками, як Марія Матіос, Андрій Курков, Василь Махно, Пітер Померанцев. 17 жовтня відбудеться дискусія на тему "Що ховається за політикою"
.
Frankfurter Buchmesse, історія якого налічує 500 років, цьогоріч зібрав рекордну кількість учасників: 7100 експонентів з більш як 100 країн. У плані значиться понад 4 тисячі різних заходів. Очікується, що ярмарок відвідають близько 270 тисяч осіб. Висвітлюють Buchmesse - 2015 майже 9300 акредитованих журналістів.