"Боїнг" збили з контрольованого сепаратистами Сніжного, - віце-прем'єр

Урядова комісія з розслідування причин авіакатастрофи Боїнгу повідомила, що літак рейсу МН-17 над Донбасом було збито російською ракетою з міста Сніжного

Про це сказав віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко під час доповіді урядової комісії, передає Еспресо.TV

"Я хотів би, щоб на початку ми подивились маленький ролик, де чітко показано, з якого місця випущена ракета, ця територія є... контрольованою російськими бойовиками, яка це саме була зброя, в технічному звіті (сказано) що це була російська ракета, а також саме з цього ролику ви можете побачити, що це був спланований терористичний акт, який відбувся на неконтрольованій території", - сказав віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко.

Віце-прем'єр наголосив, що на ролику чітко видно, що ракета була запущена з міста Сніжного і була спрямована на ураження пілотів літака, щоб унеможливити навіть аварійну посадку цього літака.

Кріс того, Зубко підкреслив, що моделювання цієї катастрофи чітко відповідає висновкам технічного звіту нідерландської сторони.

Нагадаємо, за результатами міжнародного розслідування причиною катастрофи рейсу МН17 малайзійського Боїнга-777 є вибух боєголовки моделі 9N314M, встановленої на ракеті серії 9M38, випущеної з ракетного комплексу "Бук". Точне місце запуску ракети слідчими не встановлено, однак відомо, що це було зроблено з якоїсь точки на території площею 320 кв. м (охоплює місто Сніжне, яке знаходиться під контролем терористів "Донецької народної республіки").