Савченко подала Шокіну депутатський запит у справі вбивства Бузини

Надія Савченко подала запит на ім’я генерального прокурора України, у якому вимагає перевірки суддів та слідчих, котрі задіяні у справі про вбивство Олеся Бузини та у звинуваченні у цьому злочині Дениса Поліщука та Андрія Медведька

Про це йдеться у її запиті на ім’я генерального прокурора, який оприлюднив у Facebook член фракції "Батьківщина" Ігор Луценко, передає Еспресо.TV.

"Прошу здійснити додаткову, чесну, об’єктивну і неупереджену перевірку матеріалів справи, методів розслідування і самих осіб слідчих, прокурорів і суддів, що мають відношення до розслідування вбивства Олеся Бузини та звинувачення у цьому злочині Андрія Медведька та Дениса Поліщука", – сказано у запиті.

За результатами перевірки Надія Савченко просить на її депутатський запит надати письмову відповідь.

"Я особисто на собі відчуваю беззаконня і брехливість суду і слідства в Росії і не бажаю, щоб таке відбувалося і в Україні!" – пояснює Савченко.

Нагадаємо, 17 червня, в річницю свого перебування в російському полоні,  Надії Савченко передала свій перший депутатський  запит, який стосувався захисту громадян України, незаконно ув’язнених території Росії. Він був направлений міністру закордонних справ України.

Олеся Бузину вбили 16 квітня 2015 року у Києві у дворі його багатоквартирного будинку.

Двох підозрюваних у виконанні вбивства Олеся Бузини - Андрія Медведька та Дениса Поліщука - затримали та арештували у червні.