У столиці відбулася зустріч у форматі круглого столу "Майбутнє Києва"

Плеяда видатних українських містобудіників, політиків, професорів та громадських активістів зібралися в столиці за круглим столом, аби обговорити можливі шляхи розвитку Києва

Зустріч ініціювали члени політичної партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП". Участь в заході взяли Володимир Нікітін - професор архітектури, містобудівник Володимир Нудельман, Костянтин Колесников- співзасновник проекту УРБАН ФЕСТ, Арсеній Фінберг - засновник проекту "Цікавий Київ", Вікторія Підгорна - лідер проекту "СМАРТ СІТІ" та голова політради "Українського об'єднання патріотів УКРОП" - Геннадій Корбан, котрий також є кандидатом на посаду Київського міського голови. Учасники обговорювали чи можна здійснювати ефективне управління містом без бачення його майбутнього та що є ресурсом майбутнього Києва?

Науковий керівник інституту архітектури, урбаністики та регіоналістики Володимир Нікітін зауважив, що в наш час поточна схема управління столицею не може бути ефективною, адже адміністративне керування підходить лише для малих управління малими селищами. 

У свою чергу Геннадій Корбан звернув увагу присутніх на той факт, що задля забезпечення нормального та стабільного розвитку столиці України необхідно змінити не тільки схему управління містом, а й запровадити реальну децентралізацію.

Майбутнє Києва безпосередньо залежить від рівня свідомості киян та обраних ними депутатів. Найближчим часом можна буде вже впевнено робити прогнози, як саме складеться подальша доля історичного міста, проте на разі саме такі зустрічі експертів та містобудівників можуть допомогти в майбутньому дійсно покращити ситуацію в столиці.