Українські художники продадуть свої картини заради ВІЛ-інфікованих дітей

У Києві пройде благодійний аукціон на підтримку ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД дітей

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Цієї п'ятниці, 16 жовтня, у новому івент-просторі DEC Place відбудеться відкритий благодійний аукціон на підтримку ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД дітей. 

На аукціоні будуть представлені понад 20 робіт українських художників. Картини були створені у рамках першої благодійної арт-резиденції Chapeau, що проходила 10-20 серпня у Карпатах на базі Британського навчального табору DEC сamp – одного з власних проектів міжнародного освітнього агентства DEC education.

Організаторами пленеру, виставки та аукціону виступили провідна освітня агенція Східної Європи DEC education, Громадська організація "Маленьке серце з мистецтвом" (є частиною платформи арт-ініціатив Pymonenko Family Art Projects) та Британський навчальний табiр DEC сamp. 

"Участь у цьому проекті повністю відповідає принципам нашої компанії – ми працюємо разом з дітьми і для дітей. Коли з'явилася можливість допомогти малюкам, які гостро цього потребують, ми відразу ж запросили художників творити мистецтво у наш табір", – підкреслює Наталія Тарченко, директор освітньої агенції DEC education.

На торгах будуть представлені роботи Альбіна Ялози, Євгенія Самбірського, Оксани Петрової, Олексія Іванюка, Наталії Корф-Іванюк, Олени Пронькіної та інших авторів.

Кошти, виручені за роботи у ході аукціону, підуть на життєво необхідні потреби ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД дітей. "У нас більше десяти потреб, які необхідно терміново закрити. Сподіваємося, що в ході аукціону буде продано достатньо робіт, щоб допомогти хворим дітям. Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у торгах", – зазначає співзасновниця Громадської організації "Маленьке серце з мистецтвом" Євгенія Смірнова.

Картини, які не будуть продані на аукціоні, стануть частиною спеціальної програми "АртОбмін" – обмін предметів мистецтва на життєво необхідні потреби ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД дітей. "Ця програма вже більше року реалізується силами Громадської організації "Маленьке серце з мистецтвом". Роботи, які художники пожертвували на проект, допоможуть врятувати не одне дитяче життя", – підкреслює Анастасія Дьякова, співзасновниця Громадської організації "Маленьке серце з мистецтвом".