Внаслідок нападів в Єрусалимі троє ізраїльтян вбито, десятки поранено

Хвиля насильства, що відзначається в Ізраїлі останніми тижнями, різко посилилася у вівторок, коли троє ізраїльтян були вбиті і понад 20 поранені в результаті нападів в Єрусалимі та в центральній частині країни

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

Троє ізраїльтян загинули, коли дві людини відкрили стрілянину з пістолета і почали різати пасажирів в автобусі в Єрусалимі, перш ніж їх застрелили поліцейські.

Через кілька хвилин після цієї атаки ще троє ізраїльтян були збиті автомобілем також в Єрусалимі, після чого водій вискочив з машини і почав рубати своїх жертв ножем для оброблення м'яса. Одна людина померла на місці, двоє інших доставлені в лікарню з важкими пораненнями. Нападник був поранений охоронцем і заарештований.

За словами представника поліції, всі троє нападників - араби, жителі східної частини Єрусалиму.

Ще два напади відбулися в передмісті Тель-Авіва. Вранці палестинець накинувся на зупинці в Раанане на ізраїльтянина з ножем, завдавши йому поранення середньої тяжкості. Нападника зуміли знешкодити перехожі, завдавши йому, за деякими повідомленнями, тілесні ушкодження.

Незабаром після цього в тому ж районі ще один палестинець напав з ножем на ізраїльтян, поранивши кількох людей. Нападник потім кинувся тікати, але незабаром був спійманий поліцією.

У результаті низки практично щоденних нападів палестинців і ізраїльських арабів на євреїв, що тривали близько двох тижнів, десятки ізраїльтян були вбиті і поранені.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху скликав екстрене засідання кабінету безпеки, на якому зокрема обговорюється можливість ізоляції населених палестинцями районів на сході Єрусалиму з метою запобігання подальших атак.