Місце, звідки за російською версією стріляли в "Боїнг", було під сепаратистами, - карта

За чотири години до зникнення з радарів рейсу МН-17 "Боїнга-777" 17 липня 2014 року штаб АТО опублікував мапу бойових дій у зоні АТО

Згідно цією мапи населений пункт Зарощинське знаходиться далеко на території, підконтрольній бойовикам "ДНР". (На мапі позначено вогником). 

Зазначимо розслідування російського концерна "Алмаз-Антей" "з'ясувало", що Боїнг МН-17 був збитий с установки "Бук", але з підконтрольної Україні території, з селища Зарощинське.

Нагадаємо, Рада з питань безпеки Нідерландів планує оприлюднити результати звіту щодо причин катастрофи Боїнга МН-17 сьогодні 13 жовтня. Кримінальне розслідування, яке має встановити винуватців катастрофи, триватиме до кінця року.

В свою чергу 8 жовтня  незалежна експертно-журналістська група Bellingcat, що спеціалізується на проведенні розслідувань за відкритими джерелами, опублікувала підсумковий звіт про причини катастрофи рейсу MH17 під Донецьком. Їм вдалося встановити, що літак збив російський "Бук".

Депутат Верховної Ради України Антон Геращенко заявив, що з'явилися свідки наявності російського "Бука" на місці, звідки був збитий Boeing