Цього тижня всі українські військові на передовій отримають зимовий одяг

До 19 жовтня тепле обмундирування отримають всі військовослужбовці Збройних сил України, які виконують завдання в зоні проведення АТО

Про це заявив начальник центрального управління тилу Збройних Сил України полковник Юрій Гусляков, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Станом на 13 жовтня створені необхідні запаси утеплених курток, брюк та трикотажної білизни, що дає змогу здійснити забезпечення в повному обсязі військовослужбовців в АТО", - сказав Гусляков.

За його словами, наразі завершується підгонка зимового обмундирування для військовослужбовців. За результатами цієї роботи встановлено, що близько 3% від потреби "потребує заміни розмірів".

"Плануємо закінчити цю роботу до 19 жовтня. Тобто всі військовослужбовці відповідно будуть мати утеплену куртку, брюки та білизну", - запевняє Гусляков.

Він також зазначив, що у зв'язку з отриманням взуття нового зразку прийнято рішення щодо понадтермінової видачі взуття військовослужбовцям 5-ї і 6-ї хвиль мобілізації.

"Розпочинаємо з наступного тижня. Відповідно на 2 і 4 місяці раніше проводимо видачу для того, щоб забезпечити бійців більш теплим і якіснішим взуттям", - наголосив він.

Водночас Гусляков повідомив, що наразі на складах Міноборони є недопостачання шапок-фесок, трикотажних рукавичок та натільної білизни. Вони почнуть надходити на склади тилу ЗСУ тільки з 19 жовтня.

Як уже повідомлялося, на забезпечення українських військових зимовим одягом передбачено 97 млн грн.