Україна і Казахстан випускатимуть безпілотники спільного виробництва

Казахстан і Україна підписали угоду про співпрацю в авіаційній сфері, домовившись про взаємні поставки продукції військового призначення

Компанія з експорту та імпорту продукції, послуг військового та спеціального призначення "Укрспецекспорт" та ТОО "Казахстанська авіаційна індустрія (дочірня компанія АТ "НК "Казахстан інжиніринг") підписали угоду про співпрацю в авіаційній сфері, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Міністерства оборони Казахстану.

Планується розпочати спільну розробку і виробництво безпілотних літальних апаратів військового та цивільного призначення, поставку, ремонт, технічне обслуговування авіаційних тренажерних комплексів.

Також організують на базі авіаційно-технічного центру в Астані сервісного центру з технічного обслуговування і ремонту літаків "Антонов", регіонального центру з ремонту авіаційних двигунів виробництва АТ "Мотор Січ".

У рамках угоди запланована ремоторизація (заміна двигунів на модифікований покращений мотор) і модернізація літаків Ан-2 в Ан-2-100. А також промислова збірка турбогвинтових двигунів МС-14 для установки до модернізованим літакам.