Бердянськ повністю залишився без газу

Місто Бердянськ Запорізької області, населення якого складає понад 115 тисяч осіб, повністю залишилося без газопостачання

Проблема з газопостачанням курортного міста виникла безпосередньо після проведення ремонтних робіт на магістральному газопроводі, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

13 жовтня підприємство "Харківтрансгаз" проводило планові роботи по заміні заслінки на магістральному газопроводі, яким газ подається на Бердянськ. У зв'язку з цим мешканці міста отримали попередження про те, що подача газу в місті 13 жовтня буде обмежена і споживачам необхідно обмежити його споживання.

Газівники відключили від газопостачання підприємства міста, а для населення був сформований запас, якого через затримку при проведенні ремонтних робіт не вистачило: запаси газу виявилися вичерпані, а система заповнилася повітрям.

В результаті тепер для подачі газу населенню газовикам необхідно обійти всі будинки і квартири, щоб перед початком подачі газу упевнитися, що всі газові крани перекриті. Скільки часу це займе - невідомо.

Нагадаємо, у ніч з 11 на 12 жовтня внаслідок ускладнення погодних умов (сильний дощ та пориви вітру місцями до 20 м/с) і через спрацювання автоматики захисту ліній електропередач у п'яти областях сталося знеструмлення 224 населених пунктів.