Біля Горлівки бойовики відкрили вогонь у бік українських позицій

У районі селища Зайцеве, що на північ від Горлівки, як на "нейтральній смузі", так і на передньому краї, знову проявляють активність декілька піхотних груп терористів, кожна з яких налічує 15-20 осіб

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"Групи маневрують, бойовики ведуть спостереження, зафіксовані постріли в бік українських позицій зі стрілецького озброєння", - написав він.

За інформацією Тимчука, подібні групи терористів діють в районі Березового і Новотроїцького, що на південь від Донецька. Крім того, на даній ділянці зафіксовано кілька пострілів із 82-мм міномета в глибині позицій незаконних збройних формувань.

"У районі н.п. Саханка і Широкине на передовій зафіксовано рух піхотних груп бойовиків і переміщення вогневих засобів на нові позиції. Північніше н.п. Миронівське та Троїцьке відзначається активність ДРГ терористів", - зазначив Тимчук.

Крім того, на ділянках на південний схід від Кримського, в районі Веселої Гори, Щастя, Станиці Луганської та Сизого фіксуються спостерігачі й снайперські групи терористів.

В районі Спартака, за 10 км від лінії розмежування, зафіксовані позиції артилерійських засобів бойовиків (вісім одиниць 152-мм знарядь типу 2А65 "Мста-Б"). У цьому ж районі зафіксовано шість одиниць 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика".

Координатор групи "Інформаційний спротив" також додав, що між Харцизьком та Зугресом, у районі Гірського, зафіксовано дві одиниці ЗРК "Тор-М1" терористів на марші.

Нагадаємо, за даними групи "Інформаційний спротив", кількість провокацій з боку незаконних збройних формувань на сході України дещо знизилася.