Бразильський клуб наполягає на дискваліфікації лідера "Барселони"

Бразильський "Сантос" звернувся до ФІФА з проханням дискваліфікувати колишнього нападника команди Неймара, який зараз виступає за іспанську "Барселону"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Globo.

У "Сантосі" вважають, що Неймар порушив умови домовленості клубів, що стосуються його переходу в "Барселону". "Сантос" намагається домогтися застосування до Неймара одного з пунктів дисциплінарного кодексу ФІФА, що передбачає фінансову компенсацію для постраждалого клубу і спортивне покарання для гравця. Якщо Неймара визнають винним, то йому загрожуватиме дискваліфікація терміном на шість місяців.

Неймар перейшов до "Барселони" влітку 2013 року. Спочатку було оголошено, що угода обійшлася каталонському клубу в 57 млн євро, з яких 17 млн євро дісталися колишньому клубу форварда - "Сантосу", а решта суми - компанії батька і матері футболіста.

Наприкінці січня цього року керівництво іспанського клубу повідомило про те, що нападаючий перейшов в команду за 86,2 млн євро. З такою заявою "Барселона" виступила після того, як батько футболіста дав згоду розкрити деталі конфіденційного угоди.

У зв'язку з цим суд Мадрида прийняв до розгляду справу стосовно президента "Барселони" Сандро Росселя, якого звинувачують у тому, що він отримав хабар у розмірі 40 млн євро, а справжня сума операції з придбання Неймара була більшою від оприлюдненої. Сам Россель спростовував звинувачення на свою адресу, але залишив посаду через те, що "не хотів несправедливих звинувачень на адресу команди".