Іран вирішив вразити світ своєю підземною ракетною базою

Іранська армія оприлюднила відео підземної ракетної бази, що вмурована в підніжжя гори

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на напівдержавне інформаційне агентство Ірану Fars.

На відео під бравурну музику командувачі Корпусу стражів ісламської революції ходять по підземному тунелю та оглядають ракетні установки.

Відеосюжет з'явився невдовзі після того, як Іран повідомив про успішне випробування нового покоління балістичних ракет.

База, яку показують на відео, належить аерокосмічним силам Корпусу стражів ісламської революції. Глибина залягання – приблизно 500 м.

Іран зараз проводить заміну зброї та боєприпасів на більш новітні зразки.

"У наступному році нові та прогресивні покоління ракет великої дальності на рідкому або твердому паливі замінять нинішні зразки", - цитують іранські  державні ЗМІ бригадного генерала Амір Алі Хаджізадеха.

За його словами, база, яку показано на відео, це лише одна серед багатьох інших. "Ракети різної дальності встановлені на пускові установки на всіх базах та готові до запуску", - сказав Хаджізадех.

Нагадаємо, США ініціюють в Радбезі ООН обговорення випробування нової балістичної ракети Іраном.

США мають намір підняти в Раді Безпеки ООН питання правомочності випробування нової балістичної ракети, проведеного Іраном

Про це повідомив заступник керівника прес-служби держдепартаменту США Марк Тонер на регулярному брифінгу, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"Ми безумовно піднімемо це питання (правочинності випробувань балістичних ракет ІРІ) на Радбезі ООН, як ми це робили після попередніх запусків", - пояснив він.