На адмінкордоні з Кримом встановлять відеоспостереження

Українські прикордонники та учасники акції громадянської блокади Криму прийняли рішення щодо встановлення відеоспостереження на блокпостах в Херсонській області, поблизу півострова

Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян, передає Еспресо.TV з посиланням на Радіо Свобода.

За його словами, українські прикордонники беруть участь у засіданнях спільного штабу акції, в який входять представники Меджлісу і громадських організацій.

"Вчора відбулася таке нарада, під час якої прийнято рішення про встановлення систем відеоспостереження на блокпостах і ряд інших службових моментів, які стосуються взаємодії", – сказав Слободян.

Раніше він повідомив про триваюче скорочення потоку пасажирів та транспорту в Крим і назад.

Нагадаємо, 20 вересня розпочалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, який прямує у Крим з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії повинні припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Росією.

За словами організаторів акції, вони не будуть пропускати фури в Крим доти, поки не будуть виконані їхні вимоги: звільнення політв'язнів, припинення тиску на незалежні ЗМІ, безперешкодний в'їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова, припинення репресій проти кримських татар.