Порошенко назвав цілі України у складі Ради безпеки ООН

Президент України Петро Порошенко озвучив цілі України як новообраного непостійного члена Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй

Про це він повідомив у своєму зверненні з нагоди обрання України непостійним членом Радбезу ООН, передає Еспресо.TV із посиланням на офіційний сайт глави держави.

"...Членство в Радбезі дає нам нові можливості для відстоювання свого суверенітету і територіальної цілісності, але водночас накладає на Україну додаткову відповідальність за підтримання миру та стабільності у цілому світі. Ключовою місією нашого членства в Раді Безпеки буде рішуче відстоювання Цілей і Принципів Статуту ООН, розроблених за провідної ролі України ще 70 років тому. Йдеться про безумовні та незмінні цінності, покладені в основу нашого світоустрою – мирне врегулювання конфліктів, повагу до принципів справедливості та міжнародного права", - зазначив президент.

Значну увагу, каже Петро Порошенко, Україна приділятиме реформуванню Ради Безпеки і протидії зловживанню правом вето постійними членами, один з яких став агресором проти України.

"Удосконалення миротворчої та миробудівної діяльності ООН, боротьба з тероризмом та його проявами, надання юридично зобов’язуючих гарантій безпеки країнам, що добровільно позбулися ядерної зброї – все це буде серед пріоритетів майбутньої роботи України в Раді Безпеки", - наголосив глава держави.

Читайте також: Що дасть Україні членство у Радбезі ООН.

Нагадаємо, сьогодні, 15 жовтня Україну обрали непостійним членом Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй на 2016-2017 роки, "за" проголосувало 177 країн.