Проти працівників СБУ порушили кримінальну справу через затримання журналістів "Радіо Свобода"

Військова прокуратура порушила кримінальну справу проти співробітників СБУ, які із застосуванням сили затримали журналістів програми "Схеми"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

"Заяву з Печерського районного управління ГУ МВС України у Києві було передано до військової прокуратури Київського гарнізону. Військово-слідчий військової прокуратури 12 жовтня вніс відомості про кримінальне правопорушення за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України до Єдиного реєстру досудових розслідувань", – повідомили адвокати.

Відповідно до Кримінального кодексу, умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, , передбачає покарання - штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, уранці 2 жовтня журналіста програми "Схеми" Михайла Ткача й оператора Кирила Лазаревича затримали співробітники СБУ під час зйомок епізоду для журналістського розслідування про дорогі автомобілі працівників СБУ.

При затриманні, за словами журналістів, до них застосували силу. У них також відібрали і пошкодили техніку. За деякий час їх відпустили, начальник київського управління СБУ публічно перепросив журналістів і пообіцяв вжити заходів до винних.