"Ісламська держава" почала наступ на сирійських повстанців синхронно з Асадом і росіянами

Поки російські літаки бомблять сирійські опозиційні угрупування, з іншого боку їх атакували бойовики "Ісламської держави"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Терористи з "ІДІЛ" атакують опозиціонерів на північ від міста Алеппо. Воно частково знаходиться під контролем урядової армії Асада, частково - повстанців. Саме звідти Башар Асад планує почати наступ за підтримки іранських військових та російської авіації.

"Ісламська держава" вже взяла під контроль частину міст Ахрас та Тель Джабін, що на 12 км на північ від Алеппо. Згодом їх звідти вдалось відтіснити.

Агентство пояснює, що здобутки "ІДІЛ" погрожують перекрити канали постачання для тих повстанців, які знаходяться в Алеппо.

"Сьогодні йдуть жорстокі бої між нами та Даєш (арабська назва для "ІДІЛ") в Архасі, Тель Джабіні та сільськогосподарській півночі Алеппо", - цитує Reuters лідера угрупування повстанців Ліва Суккур аль-Джабал Хассана Хадж Алі.

Колись могутній торговий та індустріальний центр, зараз місто Алеппо майже повністю зруйноване.

Фото: REUTERS

Раніше вже надходили повідомлення про вдале просування військ Асада за підтримки російської авіації у провінціях Ідліб, Хама та Латакія.

Також днями в Сирії вбили чергового іранського військового командира, полковника з числа Стражів ісламської революції Фаршада Хасунізадеха.