У Білому домі не хочуть обговорювати з Медведєвим сирійське питання

Сполучені Штати відмовили ініціативі президента Росії Володимира Путіна відправити до Вашингтона російську делегацію на чолі з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим для координації військових дій у Сирії

Про це заявив під час брифінгу в середу речник Білого дому Джош Ернест, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Я не здивований тим, що Володимир Путін у безвиході спробував відправити свого прем'єр-міністра в США, щоб він переконав нас приєднатися до односторонніх російських дій у Сирії. Але ми на це не підемо", - зауважив представник Адміністрації президента США.

Він зазначив, що задекларована мета російської делегації полягала "у сприянні військовому співробітництву та координації дій" між США і Росією.

"Ми говорили, що не зацікавлені в цьому доти, поки Росія не захоче зробити конструктивний внесок у міжнародні зусилля по боротьбі проти "Ісламської держави". Натомість Росія має власні плани в Сирії, які вона реалізує самостійно", - наголосив Ернест.

Нагадаємо, нещодавно прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Медведєв представлятиме Росію на переговорах на високому рівні з врегулювання в Сирії. При цьому Пєсков наголосив, що таке рішення ухвалив Путін.