У мери Добропілля рветься організатор референдуму для "ДНР"

Кандидатом у мери міста Добропілля Донецької області зареєстрований відомий сепаратист Андрій Аксьонов, який відкрито підтримував "ДНР" і займався організацією незаконного референдуму 11.05.2014 про відокремлення Донбасу від України

Таку інформацію поширюють в мережах місцеві жителі, які виступають проти сепаратистів і бойовиків, пише Еспресо.TV з посиланням на "Четверта влада".

Аксьонов обіймає посаду голови селища Новодонецьке, яке підпорядковане міській раді Добропілля. Навесні 2014 року, коли в Донецькій області відбувалося протистояння прихильників територіальної єдності України і сепаратистів "ДНР", Аксьонов займав сторону останніх.

У квітня 2014 року він намагався перешкоджати патріотичному автопробігу прихильників України і називав його учасників "говномутами", в той же час у своїх інтерв'ю Аксьонов стверджував, що зобов'язаний, як голова селища, слідувати бажанням сепаратистів, навіть якщо вони захочуть приєднатися до Гондурасу.

Висловлювання Аксьонова збереглися на відеозаписі.

Доступне також відео про незаконний референдум в селищі Новодонецьке. На ньому жителі сусіднього Олександрівського району скаржаться, що їхня місцева влада не стала проводити у себе референдум "ДНР", і їм довелося їхати в Новодонецьке, де Аксьонов організував такий референдум.

Місто Добропілля розташоване в західній частині Донецької області, тому бойові дії обійшли його стороною. Навесні 2014 воно було узяте під контроль силами української армії та добровольчими батальйонами без бою.