Болгарські прикордонники "рикошетом" застрелили біженця з Афганістану

Група нелегальних мігрантів намагалася прорватися з Туреччини в Болгарію. Словесна перепалка переросла в бійку, під час якої прикордонники були змушені застосувати зброю

Як повідомило агентство dpa, болгарські прикордонники застрелили біженця з Афганістану, передає Еспресо.TV з посиланням на "Німецьку хвилю".

За даними Софії, військовослужбовці намагалися перешкодити групі нелегальних мігрантів - молодих чоловіків з Афганістану - прорватися на територію Болгарії. Деякі з біженців, як повідомляє агентство, були озброєні.

Словесна перепалка переросла в бійку, під час якої прикордонники були змушені застосувати зброю. Проводиться розслідування.

Начальник штабу болгарського МВС Георгій Костов розповів, що кордон спробували перетнути 50 людина, всі біженці з Афганістану.

"Вони чинили опір при затриманні. Один з офіцерів зробив попереджувальні постріли і, за його словами, одного з мігрантів поранило рикошетом", - вказав представник правоохоронних органів (цитата по AFP).

Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов достроково покинув саміт глав держав і урядів країн ЄС, що проходив в Брюсселі.

"Це черговий аргумент на підтримку того, наскільки важлива наша сьогоднішня дискусія", - прокоментував трагічний інцидент на турецько-болгарському кордоні голова Європейської ради Дональд Туск. В рамках саміту, що завершився в ніч на п'ятницю, 16 жовтня, ЄС і Туреччина досягли принципової згоди за спільним планом дій, покликаному вирішити кризу з біженцями в Європу.