Бойовики перед ОБСЄ "напоказ" відводять техніку, а вночі повертають назад, - розвідка

Російські окупаційні війська на Волноваському напрямку вдень демонстративно відводять техніку, позуючи перед спостерігачами ОБСЄ, проте вже вночі більшість важкого озброєння повертається на вогневі позиції

Про це повідомило Головне управління розвідки МОУ, передає Еспресо.TV.

"Демонструючи виконання умов Мінських домовленостей з відведення важкого озброєння, противник здійснює переміщення військової техніки від лінії зіткнення на Маріупольському напрямку. При цьому кількість відведеної техніки на окремих напрямках є незначною. Зокрема, на Волноваському напрямку переміщення техніки здійснюється демонстративно у денний час доби з метою фіксації представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, а в нічний - більшість важкого озброєння повертається на вогневі позиції", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що у зв'язку з відведенням українською стороною техніки підрозділи, дислоковані поблизу лінії зіткнення, посилюються протитанковими засобами.

Крім того, силами та засобами розвідки в районах Макіївки та Стили виявлені артилерійські системи противника калібром понад 100-мм (САУ), знаходження яких в даних районах є порушенням Мінських домовленостей.

"Протягом доби російські окупаційні війська дотримувались режиму припинення вогню - фактів обстрілів сил АТО не зафіксовано. Водночас в окремих районах противником здійснюються провокаційні дії. Так, в районі Петрівське (Старобешевський район) на позиціях відмічено розгортання в бойовий порядок підрозділу зі складу 1 АК ЗС РФ ("ДНР". - Ред.)", - зазначили в ГУР.

Нагадаємо, що сьогодні, 16 жовтня, українські військові завершили перший етап відведення мінометів