Франція, Британія і Німеччина будуть координувати дії щодо Сирії

Франція, Велика Британія і Німеччина будуть координувати політичні та дипломатичні дії відносно Сирії

Про це, за словами президента Франції Франсуа Олланда, лідери трьох країн домовилися на зустрічі на полях саміту ЄС, передає Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"Ми домовилися, що, в першу чергу, необхідно вести боротьбу з "ІДІЛ". Всі дії, включаючи російську військову операцію, повинні вестися тільки в цьому напрямку", - зазначив він.

По-друге, за словами Олланда, в Сирії необхідний процес політичного врегулювання в рамках женевських домовленостей.

"Важливо розуміти, що Башар Асад не може бути частиною майбутнього Сирії", - додав він.

"Нарешті, по-третє, повинні припинитися бомбардування цивільного населення Сирії з боку урядових сил. Російська операція тому також не сприяє", - сказав Олланд.

За словами Олланда, операція Росії в Сирії консолідує державу, але не дає президенту Сирії Башару Асаду надію на політичне майбутнє в цій країні.

"У політичному процесі в Сирії, який повинен бути спрямований на створення уряду національної згоди, повинні брати участь представники офіційного Дамаска, проте президент Асад не повинен мати політичного майбутнього в Сирії. Він може піти відразу, може в процесі переговорів ", - заявив президент Франції.

Нагадаємо, 30 вересня Рада Федерацій дозволила російським військам воювати закордоном. В той же день Росія завдала першого авіаудару по Сирії, загинуло мирне населення. Повідомляється також, що у місцях бомбардування "Ісламської держави" немає і метою російської армії є сирійська опозиція. ПізнішеРосія завдала  ще 30 авіаударів по позиціях повстанців у Сирії, згодом повідомлялось про ще 18 ударів. У Росії кажуть, що Сирія обходиться Путіну дешевше за війну на Донбасі