Наступного року в Китаї проведуть Дні культури України

Міністри культури України та КНР обговорили співпрацю в сфері культури, мас-медіа, спорту та туризму та домовилися провести Дні культури України в КНР у 2016 році

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Мінкультури.

Міністр культури України В`ячеслав Кириленко провів зустріч із заступником Міністра культури Китайської Народної Республіки Дін Веєм.

Як наголосив Кириленко, "Україна зацікавлена в тому, аби показати китайському народові нові риси української культури".
 
Заступник Міністра культури КНР Дін Вей зауважив, що для Китаю Україна була і залишається стратегічним партнером. Дін Вей висловив сподівання на співпрацю з Україною в сфері культури, мас-медіа, спорту та туризму, а також підкреслив готовність китайської сторони провести Дні культури України в КНР вже наступного, 2016 року.


 
"Для Китаю Україна є стратегічним партнером. Ми чудово співпрацюємо з Україною в сфері політики, економіки. На сьогодні влада Китаю приділяє відносинам із Україною особливу увагу та зацікавлена підняти співпрацю з Україною на вищий щабель", - зазначив Дін Вей.
 
Також заступник Міністра культури КНР висловив пропозицію щодо обміну делегаціями для визначення пріоритетів у співпраці в сфері культури.