"Схеми" розповіли, за що СБУ затримала журналістів

Автор та ведуча телепередачі оприлюднила хронологію затримання журналістів проекту "Схеми" працівниками СБУ

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на автора та ведучу проекту "Схеми" Наталію Седлецьку.

Журналістка опублікувала у Facebook фотографії, які відтворюють хронологію затримання журналіста і оператора розслідувальної програми "Схеми".

На першому фото, пояснює Седлецька, "секретний співробітник СБУ Іван Порада паркує своє авто на площі Слави біля готелю "Салют", що робить день у день не ховаючись".

На наступному, по дорозі до управління СБУ, до чиновника підходить журналіст Михайло Ткач з мікрофоном "Радіо Свобода", показує посвідчення і питає, як той заробив на держслужбі на автомобіль вартістю кілька десятків тисяч доларів.

І третє фото із запису відеокамер СБУ, зроблене буквально за мить, демонструє, як Іван Порада "супроводжує" журналістів, яких хвилиною раніше "заламали" під його наглядом посеред вулиці - і силою завели в будівлю, примушуючи зізнаватися у шпигунстві. "Він же особисто зриває техніку з оператора, як видно на фото", - пише Седлецька.

Нагадаємо, у телепрограмі "Схеми" вийшов сюжет про дорогі автомобілі працівників СБУ, які за законом отримують зарплати у розмірі 4 до 16 тис. грн.

Під час зйомок сюжету журналістів проекту затримали і вимагали зізнатися у шпигунстві.