Робота сервісу таксі Uber у Лондоні визнана законною

Високий суд Лондона визнав законною діяльність сервісу із замовлення таксі Uber в Лондоні, незважаючи на протести водіїв традиційних лондонських кебів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

Суд повинен був вирішити, чи може спеціальний мобільний додаток для обчислення вартості поїздки, за допомогою якого працює сервіс, розглядатися як таксометр.

Право на використання таксометрів юридично закріплено в Лондоні тільки за водіями чорних кебів.

Суддя порахував, що таксометри працюють іншим чином, ніж додаток, вони не залежать від GPS-сигналу і не враховують інші характеристики програми для розрахунку вартості. А значить, діяльність Uber не порушує закон.

Муніципальна транспортна компанія Лондона Transport for London (TfL) заявила, що відправила справу до суду, "враховуючи громадські інтереси".

Компанія Uber займається перевезенням пасажирів у 60 країнах світу, її послугами користуються багато великих корпорацій, у тому числі Google і Goldman Sachs. В одному тільки Лондоні працює кілька тисяч зареєстрованих водіїв компанії.

Раніше таксисти в низці країн Європи вже висловлювали невдоволення безконтрольною, з їхньої точки зору, діяльністю таксомоторної служби Uber.